08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:40, 25 септември 20231min

Криминална хроника

police car lights at night in city with selective focus and bokeh.

Белово. Пръв в полезрението на полицаите попаднал 29-годишен жител на Белово. На кръстовище в същия град той бил спрян за проверка и се оказало, че в мъжка чантичка пренася полиетиленов плик със суха листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид.

Септември. Автопатрул еизвършил спиране на лек таксиметров автомобил „Шевролет“. Във возилото до водача на таксито пътували двама 28-годишни велинградчани. Униформените забелязали, че докато спирало возилото единият от пътниците изхвърлил през прозореца топче от станиол. Оказало се, че то съдържа изсушена тревиста маса, която също реагирала положително на синтетичен канабиноид. При направената щателна проверка на таксито органите на реда открили на пода му черна чанта. В нея имало полиетиленов плик с още 65 грама от същия по вид дрога. И тримата мъже са задържани в ареста на РУ-Септември, а прямо тях се водят бързи производства.

Пазарджик. На улица в областния град автопатрул при полицейското управление  град засякъл „Пежо“ с водач 26-годишен жител на Пловдив. Оказало се, че той е зад волана с 2.14 промила концентрация на алкохол.

Пазарджик. Полицейски екип от сектор „Пътна полиция“ засякъл джип „БМВ“ и предприел проверка. Оказало се, че 40-годишният водач е с отнето свидетелство за управление на МПС.

Варвара. На улица в септемврийското село колегите им от РУ-Септември спрели за проверка „Мерцедес“, управляван от 28-годишен жител на същото село. При него дрегерът отчел 1.22 промила алкохолна концентрация.

Костандово. В петък следобед  21-годишен ракитовец бил зад волана на „БМВ“. Движейки се с несъобразена с пътните условия скорост той загубил контрол над возилото. Така на ляв завой се озовал в крайпътна ливада. На мястото са насочени екипи на РУ-Велинград и Спешна помощ. Мъжът е транспортиран и настанен за лечение с травми по гръбначния стълб в УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив, без опасност за живота.

Варвара- Велинград. Вчера в дефилето между двете населени места, 62-годишен мъж от Стара Загора е предприел маневра за обратен завой с лек автомобил „Мерцедес“. Така той отнел предимството на движещия се по пътя „Ситроен“, управляван от 73-годишен жител на Пловдив. Последвал удар в резултат на който е причинена телесна повреда на един от пътниците във френското возило. Той е настанен в болница с травма в областта на гръдния кош. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на всички участници в пътните инциденти са отрицателни.

И на двете местопроизшествия са извършени огледи, образувани се досъдебни производства.

Юндола. На територията на Учебно-опитното горско стопанство в селото екипи на РДГ-Пазарджик спрели за проверка микробус „Фиат“, управляван от 31-годишен жител на велинградското село Света Петка. Мъжът превозвал малко над 2 кубика иглолистна дървесина, който била без контролна горска марка и без документи за произхода й.

Ракитово. Лесничеи от местното горско стопанство засекли две каруци, управлявани от двама мъже – на 28 години и 22 години, жители на родопския град. В конските впрягове те транспортирали общо около 1.5 кубика незаконно добити дърва за огрев.

Панагюрище. Служители на местното полицейско управление задържаха криминално проявен, който нарушил заповед за незабавна защита от домашно насилие. В четвъртък вечерта в РУ-Панагюрище се получил сигнал за нарушаване на заповед за незабавна закрила от домашно насилие. Към мястото е насочен полицейски екип от управлението в Панагюрище. Униформените установили, че 26-годишен жител на средногорския град е нанесъл удар на 18-годишна млада жена, с която живеел на семейни начала. Криминално проявеният мъж сторил това въпреки, че имал наложена забрана от съда в Панагюрище по Закона за защита от домашното насилие. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а прямо него е образувано бързо производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!