07 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Доц. Пишмишева е удостоена с наградата „Почетен факлоносец на мира“

mir

Пазарджик. Началникът на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик доц.  д-р Мария Пишмишева е сред четиримата  българи, които бяха удостоени с наградата  „Почетен факлоносец на мира“. Тя е носител на множество  награди, заради усърдието и последователността, с които ежедневно доказва любовта към хората и професията си.

доц.  Пишмишева
Доц. д-р Мария Пишмишева има над 30-годишен професионален стаж като лекар. Включва се в доброволчества след земетресението в Турция през 1999 г. От 2013 е началник на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик, автор и съавтор  на над 80 научни труда в български и чужди специализирани издания , участва в редица научни форуми, номинирана за „Лекар на годината“ от БЛС за 2016 и 2020 г., носител на почетен знак от президента на Р България и диплом за особени заслуги с обществена значимост от Община Пазарджик.

„Не харесвам света в който живеем – свят на бързи скорости, виртуално общуване и съмнителни ценности. Но има инициативи, които ме обнадеждават. И Пробега на мира е една от тях“, каза д-р Пишмишева. „За мен е изключителна чест да получа факела на мира от двама световноизвестни спортисти.“

На тържествената  церемония в Градините на света в парк „Острова“  в Пазарджик и в присъствието на легендарните Карл Люис и Христо Стоичков с наградата „Почетен факлоносец на мира“ бяха удостоени най-бързата бяла жена в света – лекоатлетката Ивет Лалова, любимецът на волейболните фенове – либерото на Хебър Теодор Салпаров, журналистът Елена Яръмова и  началникът  на Инфекциозно отделение в МБАЛ-Пазарджик доц. д-р Мария Пишмишева.

Наградата е символ на всеобщия стремеж на човечеството към свят на мир и разбирателство.  Христо  Стоичков и  Карл Люис са почетни посланици на Пробега за мир за Европа и за Америка. Новите факлоносци се задължават чрез своите талант и енергия да прокламират мира по  целия свят.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!