24 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Криминална хроника

sud pazardzhik

Пещера-Пазарджик. По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пазарджик е осъден обвиняем за държане с цел разпространение на марихуана, амфетамин и псевдоефедрин, съобщиха от Окръжен съд.

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пазарджик е осъден Д.Л., на 31 г. Той е признат за виновен за това, че на 20.07.2023 г. в гр. Пещера, обл. Пазарджик, без надлежно разрешително  е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 39 грама марихуана на стойност 235 лева  и 67 грама амфетамин на стойност 2225 лева – престъпление по чл. 354а ал. 1 пр. 4 от Наказателния кодекс.

Д.Л. е признат за виновен и за това, че на 20.07.2023 г. в гр. Пещера, обл. Пазарджик, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение прекурсор, служещи за производство на високорисково наркотични вещество – метамфетемин, а именно – препарат – смес от вещества, съдържащи „псевдоефедрин“, с нето тегло 157  грама – престъпление по чл.354а ал.1 пр.1 вр. пр. 1 от Наказателния кодекс.

На 20 юли 2023 г. в гр. Пещера, обл. Пазарджик, полицейски служители извършили проверка в жилище, обитавано от Д.Л. В една от стаите установили горепосочените наркотични вещества, както и електронна везна и готварски съд /тенджера/, в който имало голямо количество прахообразно вещество – прекурсор „псевдоефедрин“, служещ за производството на високорисково наркотично вещество метамфетамин.

Окръжен съд – Пазарджик е наложил на Д.Л. наказание от 18 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца, както и глоба в размер на 10 000 лева. Той е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от Окръжен съд – Пазарджик. Определението на съда е окончателно.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!