29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:22, 15 февруари 20221min

Криминална хроника

polic 2

Пещера. Трима тийнейджъри са установени, като извършители на вандалска проява.През миналата седмица в РУ-Пещера бил получен сигнал от местната Общинска администрация. На 9 февруари неизвестни са счупили шест седалки от футболното игрище на местна професионална гимназия. В резултат на проведеното разследване криминалисти от полицейското управление установили, че автори на посегателството са трима тийнейджъри на 13 и 15 години, всичките от града. С децата работят инспектор „Детска педагогическа стая“ и криминалисти. По случая е образувана преписка, която е докладвана на прокуратурата.

Дебращица. Неправоспособен водач предизвика катастрофа, при която пострада негов спътник. Инцидента станал снощи на пътя между хижа „Добра вода“ и село Дебръщица. 18-годишен неправоспособен младеж от стрелчанското село Свобода бил зад волана на лек автомобил „Деу“. По пътя между хижата и селото тийнейджърът загубил управлението над автомобила, последвал удар в крайпътната мантинела. В резултат на това е пострадал друг 18-годишен младеж пътувал заедно с водача. Той е транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на ръката. Пътните полицаи тествали неправоспособният младеж с дрегер, като пробата му е отрицателна. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, образувано е досъдебно производство.

Септември. Двама извършили кражба от завод са установени и задържани от служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Септември. Вчера в полицейското управление бил получен сигнал, че неизвестни са успели да откраднат 23 лагери за колооси на железопътни вагони от завод в Септември. В резултат на проведеното разследване местните криминалисти установили, че автори на посегателството са двама мъже на 33 и 34 години от същия град. Лагерите били предадени от тях доброволно на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, а апашите са задържани в ареста.

Нова Махала.  Вчера следобед на улица в баташкото село Нова Махала екип на участъка в Батак спрял за проверка лек автомобил“Форд“. Униформените установили, че 51-годишният водач от същото село е зад волана без шофьорска книжка. Тя била отнета са други извършени от него нарушения. Освен това возилото било с регистрационни табели отговарящи на друго МПС. Спрямо шофьора е образувано бързо производство.

Велинград . По обед на улица във Велинград автопатрул при полицейското управление в курортния град спрял „Опел“ шофиран от 46-годишен велинградчанин. Последвал тест с дрегер, при който уредът отчел 2.57 промила концентрация на алкохол. Спрямо него е образувано бързо производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!