01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В сила са по-строгите наказания за шофьорите, употребили алкохол и наркотици

Close-up Of A Person's Hand Stamping With Approved Stamp On Document At Desk
Влязоха в сила по-строгите наказания за шофьорите, които карат след употреба на алкохол и наркотици. При повторно такова нарушение се предвижда и отнемане на колата.

Ако има рецидив и шофьорът бъде заловен с над 0,5 промила алкохол, превозното средство се отнема, налага се глоба до 1500 лв. и затвор от една до пет години, обяснява Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Автомобилът се отнема и в случаите, ако превозното средство се управлява от шофьор, употребил наркотици, като и в тези случаи присъства наказанието отнемане на превозното средство, глоба от 500 до 1500 лв. и затвор от една до три години.

Засега се предвижда, ако водачът не е собственик на автомобила, който управлява, той да плати държавна сума, равна на стойността на превозното средство.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!