03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Прокуратурата разследва пожара край град Ветрен

sud

Ветрен. Районната прокуратура в Пазарджик разследва пожара край град Ветрен, при който, в почивните дни, изгоряха над 3 000 декара сухи треви и храсти и 50 декара смесена гора. Борбата с огнената стихия продължи над 20 часа, а за потушаването на огъня бе ангажиран целият наличен състав на областната противоправна служба, горските лесничейства и доброволци.

Досъдебното производство е за предизвикване на пожар по непредпазливост.

Към момента са разпитани над 10 свидетели. На място са извършени няколко обхода и оглед на засегнатия терен. От прокуратурата съобщиха, че разследването е в активна фаза. Престъплението предвижда до 3 години затвор и глоба от 500 до 5 000 лева.

Не се изключва, в хода на досъдебното производство да се установи и умишлен палеж. На пети август, огънят край Ветрен тръгна от пустеещи земи и в случая не може да става въпрос за запалване на стърнища, с цел почистване на нива, което до скоро беше практика при част от земеделските стопани.

Съмнения за палеж има и в село Карабунар, където преди десет дни, изгоряха над 2 000 декара треви и поставиха под риск три населени места.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!