20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:46, 14 май 20221min

Мисията завършена : Беседка примамва пътниците към Св. Константин

cheshma bekyarski maki

Пещера. В местността „Бекярски мъки“ по пътя за с. Свети Константин до чешмата, вече има  приятно място за кратък отдих. Кътчето е облагородено от обичаната и позната на десетки деца и родителите им пещерска лекарка д-р Каля Янакиева.

Снимка : Найден Йончев

Вече е монтирана покривната конструкция. Беседката е за пещерци и гости потеглили към курортното селище. С финализиране на строително монтажните работи, се осъществи отколешната мечта на д-р Янакиева. В памет на своя съпруг- да реализира мястото, където семейството е наливало вода в по-стари времена.

Снимка : Найден Йончев
Д-р Каля Янакиева

Доктор Каля Кирова Янакиева е родена на 23.01.1940 г. в гр. Малко Търново. На 16 години завършва средното си образование в града. Приета е във ВМИ – Пловдив, специалност медицита през 1957г. През 1964г. е назначена на работа като ординатор детско отделение в Общинска болница Пещера. Д-р Янакиева е участъков педиатър до 1972г. След дипломна квалификация в ИСУЛ- София през 1972г. придобива специалност- детски болести. От тогава, до пенсионирането си през 1998г. е завеждащ детско поликлинично отделение в Пещера. През 1998г. започва да практикува като педиатър в ДКЦ „Авицена“, на същата специалност работи в ДКЦ „Хипократ“ в Пещера. Д-Р Янакиева се омъжва през 1959г. за Янаки Янакиев- учител в ССТ „Ат. Ченгелев“. Има две деца и четири внука.

Благодарности към д-р Николай Пенев за настоятелността и справянето с административната документация, на кмета Йордан Младенов за подкрепата, ръководството на „ВКС“ ЕООД -Пещера в лицето на Васил Батаклиев и всички работници!

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!