28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Три случая на хепатит при деца в Гърция

lekar

Гърция вече се намира на картата на страните, в които са установени случаи на остър хепатит при деца, след като трите случая, които вчера бяха определени като подозрителни, вече са официално потвърдени и са регистрирани в Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC), съобщи телевизия Скай.

Вчера беше съобщено, че и трите случая покриват критериите на Световната здравна организация (СЗО) за „възможен случай“ на остър хепатит. Според съобщение на Националната организация за обществено здраве (ЕОДИ) случаите са регистрирани в Атина. И трите деца – на 14 месеца, 18 месеца и 10 години, са добре. Две от децата са били лекувани в болница, а за третото не се е наложил болничен престой.

Лекарите в Гърция са информирани за ситуацията и следят за евентуални случаи със симптоми на хепатит при деца до 16 години без ясна причина.

До момента по света са регистрирани общо 300 случая на остър хепатит при деца, 163 от които са засечени във Великобритания.

 

 

 

 

 

Източник: / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!