02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:48, 20 декември 20211min

Поредна победа за ВК Хебър в Монтана

Volleyball

Пазарджик- Монтана. Волейболистите на Хебър отбелязаха отличен завършек на есенния дял от първенството на Супер Волей при мъжете. Шампионите се наложиха като гости над Монтана с 3:1 (25:22, 25:21, 24:26, 25:15 ) в мач от единадесети кръг, който се игра в зала „Младост“ и записаха единадесета поредна победа в елита.

С това пазарджиклии ще зимуват на върха, като са абсолютен лидер в Супер Волей с единадесет поредни успеха, пълен актив от 33 точки и само два загубен гейм. Успехът над Монтана е втори през първия полусезон, след като на старта „тигрите“ надиграха у дома съперника с 3:0 гейма.

От своя страна Монтана записа трето поражение, но запазва шеста позиция в класирането с осем победи и 24 точки.

На свой терен домакините се опитаха да затруднят максимално съперника и успяха доста да го изпотят. Демонстрираха много желание и  себераздадаване, но това им стигна само да вземат един гейм от мача. Хебър показа класата си когато трябваше за чиста победа. Гостите дадоха гейм, но не позволиха мача да влиза в тайбрек и спечелиха три точки от трудното гостуване.

Първата част започна равностойно до 4:4, като още от началото се видя, че монтанчани ще се хвърлят с всички сили.  След това домакините се откъснаха, като реализираха серия от пет поредни точки и поведоха с 9:5. Пазарджиклии не можаха да реагират  адекватно и заиграха ролята на догонващи, като изоставаха с пет точки – 13:18. Едва тогава те намериха ритъма си и започнаха да топят пасива си.

Стабилизирането на посрещането и повишаване на успеваемостта в атака доведе до равенството 22:22. С основен принос за обрата в тези минути бяха Тодор Алексиев, който се нагърби с трудните топки в атака и сервисът на Якопо Масари, който затрудни максимално притивниковото посрещане.

Във втората част съпротивата на монтанчани продължи до средата, след което пазарджиклии взеха нещата в свои ръце и поведоха с 2:0 гейма.

Домакините обаче не се отказаха да се борят и бяха възнаградени за усилията си. Те  демонстрираха страхотна мотивация и отдаденост, докато за гостите спадна концентрацията. Монтана взе водачеството и дуктуваха играта докрай. В края на гейма Монтана водеше с 24:21, като за малко щеше да го изпусне Закъсняло активизиране на Хебър доведе до страхотен обрат и равенство 24:24, като отново сервисът на Масари бе в основата му. Този път обаче волейболистите на Монтана показаха Характер, устояха докрай на трудната ситуация и наложиха волята си, като взеха гейм на съперника.

Това подейства отрезвяващо за Хебър и в четвъртата част шампионите излязоха по-различен начинq концентрацията бе на лице. Те показаха класата си, поведоха с 10:4 и не дадоха повече никакви шансове на опонента, като затвориха мача само с един загубен гейм.

Монтана: Максимилиан Талер, Жулиен Георгиев, Радослав Попов, Димитър Калчев, Стефан Чавдаров, Мартин Кръстев – Мартин Божилов-либеро (Любослав Симеонов)

Хебър: Гьорги Гьоргиев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Николай Къртев, Виктор Йосифов – Теодор Салпаров-либеро (Мартин Симеонов)


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!