28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:46, 18 август 20201min

Миглена Хаджипенчева е част от творчески тандем, участвал в създаването на химна на ОУ“ Св. П. Евтимий“

miglena hadzhipencheva

Пещера. Миглена Хаджипенчева е вторият автор от творчески тандем, участвал в създаването на химна на ОУ“Св. П. Евтимий“. Заедно с Явор Перфанов създават „Похвално слово” посветено на Патриарх Евтимий за едноименното училище в гр. Пещера. Музиката е на Явор Перфанов.

Родена съм във Велико Търново. Завършила съм Средно музикално училище „Проф. В. Стоянов” – гр. Русе, след което продължавам образованието си във Великотърновският университет „Св.св. Кирил и Методий”, специалност Музикална педагогика. Работя към Център за подкрепа за личностно развитие – общински детски комплекс в родния си град като ръководител на вокални групи. Радвам се, че имам възможност да работя с деца и специално за най-малките участници във вокалните групи създавам свои авторски песни.

Миглена Хаджипенчева добавя, че през месец юли 2019 излиза от печат нейната дебютна книга за деца „Верни приятели”, която направи своята първа стъпка в китното градче – Пещера.

По покана на госпожа Богдана Сиракова – главен библиотекар в НЧ” Развитие – 1873” участвах в организираната в града лятната инициатива: „Лятото тича по плажа с книга в ръка” както и в международната инициатива – Българско слово без граници. Имам издадени стихотворения в Международния алманах „ЛИРА ДРУЖБЫ” И трето място от участие в руски конкурс организиран от Международния съюз на писателите „Св.св.Кирил и Методий”.

Гласът на Миглена стои не само зад лични стихотворения в You Tube, но и на творби на различни автори.

Автор съм на текста на училищния химн „Похвално слово” посветен на Патриарх Евтимий за едноименното училище в гр. Пещера. Музиката е на Явор Перфанов. Водеща съм на телевизионното предаване за стари градски песни: „Песни за душата”

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!