18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:03, 7 август 20201min

Явор Перфанов е автор на химна на ОУ “ Св. Патриарх Евтимий“ в Пещера

yavor perfanov

Пещера. Един от дарителите на книги в инициативата „ЛЯТОТО ТИЧА ПО ПЛАЖА С КНИГА В РЪКА“ на библиотеката към читалище „Развитие“ е Явор Перфанов. Автор на поезия и проза, композитор и текстописец на песни.

„Той е и един от авторите, създали химна на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ в града ни“, припомня за Peshtera prim  Богдана Сиракова- главен библиотекар

https://youtu.be/F3oPKIsf3mU

Явор Перфанов е роден на 17 април 1976 в гр. Горна Оряховица. Занимава се с музика и писане на текстове за песни. Има репортажи за BBC London за българска секция и е работил в местен ежедневник. Явор Перфанов е администратор на фейсбук групата Многоточие. Автор е на “Бримките на живота” (сборник разкази, 2018).

Аз съм сантиментален и моите разкази също по правило разчувстват хората. В тях няма хиперболи, няма метафори, нещата са такива, каквито ги срещаме в живота. И в повечето случаи са тъжни, казва Явор.

Той не се е учил от никого, дори не чете често – когато го прави има чувството, че се влияе от стила на съответния писател. Иска да бъде себе си. Според него „хората търсят да открият нещо добро в трудния си живот и затова харесват неговите разкази“.

Те не се нуждаят толкова от високо художествено майсторство, не търсят красиви думи, а искат истории, които да ги трогват, казва Явор.

И дава на своите читатели обикновени истории, които се четат на един дъх. Доброто в човека, независимо в колко тежка ситуация е поставен, е основната тема за творчеството му.

Хората се нуждаят от това и затова понякога дори не забелязват, че съм допуснал грешка или съм объркал времената, споделя авторът.

Нещо повече, пише разказите си като пост във Фейсбук. И едва, когато се съберат 100 харесвания, прочита какво се е получило и го записва. Не къса, не редактира, не се връща отново и отново – историята се излива от него, сякаш е била готова някъде и е чакала да й дойде времето.

Б.Р. / използвани са част от материали за автора публикувани в : https://regnews.net /


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!