25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:23, 16 януари 20201min

Осигурени са 1 215 907,00 лв. за подмяна на ВиК и асфалтиране на улици в град Пещера

obshtina zima centar

Пещера. С Решение на Министерски съвет (МС) за община Пещера са осигурени средства в размер на 1 215 907,00 лв. с ДДС за реализацията на приоритетни инвестиционни намерения на Община Пещера. Специалистите в Общинска администрация са изготвили работни проекти за реконструкция, която касае подмяна на ВиК мрежата по ул. „Иван Вазов“, ул. „Изгрев“ и ул. „Георги Кьосеиванов“ на обща стойност 400 000 лв. с ДДС. Дирекция „Териториално и селищно устройство“ (ТСУ) уточнява, че съществуващата подземна комуникация – водопровод и канализация, по тези улици е изградена през 50-те години, от азбестоциментови тръби, които са изключително амортизирани. Това води до постоянни аварии, често спиране на водоподаването и лошо качество на питейната вода. След подмяна на ВиК мрежата по тези улици ще бъде положен нов асфалт и ще бъдат рехабилитирани тротоарните площи.
Община Пещера има и съгласувани работни проекти за рехабилитация на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Симон Налбант“ на обща стойност 815 907,00 лв. с ДДС.
„Тези улици представляват основни транспортни артерии, които свързват най-големия жилищен квартал на града – „Изгрев“, с централна градска част, бизнес зоната и осигуряват бърза връзка с източен околовръстен път по ул. „Хан Пресиян“ до републикански път II-37 Панагюрище – Пазарджик – Пещера“, каза Йордан Младенов – кмет на общината. По неговите думи съществуващата настилка по тези улици е в много лошо експлоатационно състояние, констатирани са множество дупки, пукнатини, на места настилката липсва, голяма част от тротоари и бордюри по дължината на трасетата са компрометирани. „С осигурените от МС 1 215 907,00 лв. за подмяна на съществуваща ВиК мрежа и асфалтиране на пътни участъци ще се повиши качеството на живот на населението, ще се привлекат нови инвестиции и ще се създадат нови възможности за регионална конкурентоспособност на общината като цяло“, допълни Младенов.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!