26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:47, 8 август 20201min

Рали сезонът стартира в Твърдица

rali

Националният рали шампионат стартира с рали „Твърдица“. Заявки подадоха 28 екипажа, които днес преминаха през административен преглед, от които утре на старта застават 24. До рекордно късното стартиране на сезона се стигна след отмяна на рали „България“ и отлагане на „Твърдица“ поради пандемията коронавирус. Дори сега състезанието е застрашено от образувалите се наблизо до язовир Жребчево и Потопената църква пожари. Високата температура причини пожари и в съседните области, а пилотите днес се оплакаха от голямата жега.

„Твърде топло е, но успяхме да направим добра тренировка. Стартираме най-накрая с новия ни автомобил Skoda Fabia Evo 2, който има по-висок въртящ момент на ниски обороти и по-къси предавателни числа. Трябва да се съобразяваме с това. Очаквам да стане интересно състезание и съжалявам, че досега нямахме възможност да се състезаваме в България“, коментира Мирослав Ангелов, двукратен шампион по рали на страната, който излиза в Твърдица за победа и нова титла заедно с навигатора си Георги Гаджев и отбора „Мегапорт Рейсинг“.

„Имаше много перипетии това състезание да се проведе и обещавам, че ако трябва и декември щяхме да го направим, но щеше да се проведе“, коментира Атанас Атанасов, кмет на Твърдица. След промяната на датата на състезанието заради противоепидемичните мерки се наложи и съкращаване на трасето и отмяна на отсечките в Елена. Поради коронавируса бе отменен градския етап в Твърдица днес, както и официалното откриване.

Първият етап в събота е „Чумерна“ в 10:23 ч, след което „Качулка“ и „Предела“, след което пилотите преминават по още един път през тях. Общата дължина е 80 км специални отсечки и 185 км преход, или общо 265 км. Второто преминаване на „Предела“, който достига до Твърдица, е пауър етап, в който екипажите с най-добрите седем времена получават допълнителни точки в битката за шампионата.

Церемонията по награждаването по традиция отново ще бъде на площад „Свобода“ от 17 часа.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!