29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Мартин Сурилов и Здравко Здравков поведоха в рали „Твърдица“ 2021

rali tvurdica

Предстоят нови четири скоростни етапа

[dropcap]М[/dropcap]артин Сурилов и Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Mitsubishi Lancer Evo IX) поведоха в рали „Твърдица“ 2021 след първите три скоростни етапа. Шуменският екипаж записа етапна победа в откриващата отсечка „Твърдица“, като се наложи с 28 секунди над основните фаворити за победата Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Мегапорт, Skoda Fabia Rally2 evo).

В средата на първата отсечка, екипажът на Мегапорт удря камък при излизането от десен завой и до края на етапа е принуден да кара по джанта. Това обяснява и сериозното изоставане, което Ангелов и Гаджев инкасираха спрямо Сурилов и Здравков.

До края на деня, тандемът на Мегапорт спечели двете оставащи отсечки и изостава с 22,5 секунди от лидерите, коeто предвещава изключително интересна битка в оставащите четири скоростни етапа в събота.

На третата позиция след първия състезателен ден се намират временните лидери в националния шампионат Георги Василев и Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo IX).

При автомобилите с един двигателен мост и клас RC4 лидери са Дилян Станков и Йордан Йорданов (Булсим, Peugeot 208 R2).

Двамата изпреварват с 12,5 секунди тандема на АСК „Престиж“ Денис Станчовски и Явор Брънков (Peugeot 208 R2). Трети се движат Антон Титов и Динко Георгиев (Peugeot 208 R2) на 25,5 секунди от водачите.

В група Е лидери са Георги Янков и Цветан Балджиев (АСК „Пловдив“, Mitsubishi Lancer Evo IX). Те заемат и петата позиция в генералното класиране. Втори в групата са Тодор Атанасов и Владимир Ичеренски на 28,8 секунди, а трети са техните съотборници от Флат-Аут Ясен Обретенов и Калоян Шантанов на 41,8 секунди.

В RC3/N битката отново е изключително интересна. Емил Денев и Тодор Йорданов са лидери след първия ден с едва 11,8 секунди преднина пред Любомир Николов и Георги Цонев. Трети след първите три скоростни етапа се движат Иван Ангелов и Свилен Савов на 58,8 секунди.

При „най-малките“ от клас RC5 изключително опитните Стефан Желязков и Иван Турлаков са лидери с преднина от 15,5 секунди пред Петър Йорданов и Любка Йорданова. На трета позиция са Михаил Боев и Димитър Гочев с изоставане от 26,5 секунди.

Предстоят нови четири скоростни етапа, които трябва да определят призьорите в 17-то рали „Твърдица“ 2021.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!