26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:24, 26 май 20201min

Остава критично състоянието на 69-годишна жена от с. Дебръщица, която беше ранена при катастрофа

mbal pazardzhik

Пазарджик. Остава критично състоянието на 69-годишна жена от с. Дебръщица, която беше ранена при катастрофа

Трите жени, които  пострадаха  при катастрофата в с. Дебръщица  на 24 май, остават на лечение в МБАЛ-Пазарджик. 76-годишна жена с  травматичен пневмоторакс е претърпяла две операции. Тя е настанена в Хирургично отделение.

Жената е стабилизирана, контактна е и е на самостоятелно дишене. 88-годишната жена приета в Ортопедично отделение, също е претърпяла две  операции заради фрактури по левия крак и ляват ръка. Състоянието и е стабилизирано, в съзнание е и диша самостоятелно. Двете жени ще останат на лечение в болницата най-малко около месец.

„Критично остава състоянието на 69-годишна жена, която е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Заради черепно-мозъчна травма тя е претърпяла  неврохирургична операция   за декомпресия на повишено вътречерепно налягане и евакуация на хематома. Пациентката е поставена на апаратна вентилация. Жената е в медикаментозна кома и все още има реална опасност за живота й. На този етап не могат да бъдат правени прогнози  за състоянието й“, съобщи д-р Иван Харизанов от ОАИЛ.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!