28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:04, 26 май 20201min

Детските градини в Пещера и Радилово отвориха врати

dete

Пещера. Детските градини и яслите на територията на общината отвориха врати днес, съобщи за Peshteraprim Елена Рядкова- ресорен зам.-кмет в местната администрация. Става дума за 6 детски заведения в които са записани 519 деца от града и Радилово. Рядкова допълни, че 200 родители са заявили, че ще ползват услугите на целодневните градини. „Това са около 40% от всички малчугани. Днес директорите са преброили 109 деца, или това са половината от заявените по- рано“, каза Елена Рядкова.

Тази сутрин фирмата на Яков Джаров е изпратила дезинфектанти и лични предпазни средства, които ще бъдат доставени във всички детски градини. Биовет АД е осигурила електронни термометри за измерване на температурата на всички присъстващи деца. По заповед на кмета Йордан Младенов в края на изтеклата седмица педагогическите и непедагогически кадри са тествани за коронавирус.

Помещенията ще се дезинфекцират по 4 пъти на ден, а детските площадки ежедневно. Всяка сутрин медицинският персонал ще проверява здравословното състояние на децата.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!