26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:00, 30 април 20201min

Младенов иска освобождаване от дължимия наем наемателите и ползвателите на общинска собственост с преустановена дейност

peshtera centur

Пещера. Днес в 14.30 ч. ще заседават общинските съветници от Пещера. Предварително оповестен дневен ред гласи, че осмото заседание на местния парламент ще премине при закрити врата за граждани и журналисти, поради опасността от COVID-19.

Във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавируса на територията на Община Пещера са въведените различни противоепидемични мерки със заповед на Кмета на Община Пещера. Част от тези противоепидемични мерки предвиждаха забрани за упражняване на различни видове търговска дейност. Община Пещера счита, че при така създалата се ситуация засегнатите ползватели и наематели на общински обекти следва да бъдат облекчени и подпомогнати, поради което Йордан Младенов ще предложи свобождаване от дължимия наем наемателите и ползвателите на общинска собственост, чиято дейност е напълно преустановена в резултат на наложена забрана.

При търговци, които вече са заплатили наемите си за срока на забраната, те да бъдат прихванати от следващите дължими наеми ще иска Младенов. В своята докладна градоначалникът уточнява, че финансовият ефект от освобождаването от заплащане на наем от ползвателите и  наемателите на общинска собственост, ще се компенсира чрез актуализация на бюджета в местни дейности с намаляване в приходната част по съответните параграфи, а в разходната за сметка на резерва.

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!