20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:07, 15 юни 20201min

Ангел Желязков: Скоро ще разберете, как ще продължим сътрудничеството си и под каква форма ще има нови инициативи в социалната дейност

angel zhelyazkov

Пещера. 

Ангел Желязков:

Скоро ще разберете, как ще продължим сътрудничеството си и под каква форма ще има нови инициативи в социалната дейност

Дарителската кампания „Остани си вкъщи, спаси човешки живот“ приключи преди броени дни, предварително планираният бюджет бе надхвърлен с около сто хиляди лева, а броят на достигнатите домакинства в община Пещера също се удвои. За това и още подробности по кампанията и бъдещето разговаряме с изпълнителния директор на най-голямото предприятие в региона.

Интервю с Ангел Желязков, изпълнителен директор на Биовет АД

Г- н Желязков, приключи най-мащабната дарителска кампания в община Пещера, как оценявате нейното протичане, успешна ли беше тя?

Да, това беше една мащабна кампания, която ние реализирахме в последните два месеца. Тя започна в началото на април и в края на миналата седмица приключи успешно. Мащабна е не само заради средствата, които бяха заделени. Чрез тази кампания ние успяхме да достигнем до почти всеки дом в Пещера, Радилово и К. Димитриево и да дарим пакети с хранителни продукти.

В началото имахме идея да достигнем до 2 000 души, които да получат няколко пъти такива пакети. Те бяха определени от Общината. Това бяха хора регистрирани в клубове на пенсионера, инвалидите, клуб на хора с ментални увреждания и диабетици. Това беше целта ни. В пандемичната ситуация да им помогнем и да осигурим помощ, с която те да се почувстват по- добре, по- защитени и да не се налага да излизат извън къщите си.

В процеса на работа разбрахме, че има и други хора, които отговарят на критериите, но не са членове на клубовете. Решихме заедно с ръководството на Общината да разширим броя на хората, които да получат хранителна помощ. Със следващите две акции ние достигнахме до 4 500 души. Кампанията приключи с раздаването на 11 500 пакета с хранителни продукти.

В началото на кампанията казахте, че ще инвестирате 250 000 лева в „Остани си вкъщи, спаси човешки живот“. Толкова ли бяха средствата ?

Да, това бяха средствата, които бяхме определили. В края на кампанията мога да ви кажа окончателни данни : раздадените пакети са 11 500 бр., достигнати хора- 4 500, средства изразходени за кампанията 345 718 лева. От тях 288 284 лева бяха изразходвани за хранителни пакети, около 28 000 лв са за предпазни маски, 17 000 лв са за витамин С. Остатъкът до 345 000 лв са разходи за подготовка, консумативи, транспорт и др.

Успяха ли потребителите на кампанията да се свържат с вас, какво казаха ?

Много хора търсиха начин как да се свържат с нас. Получихме много благодарности чрез екипите, които бяха ангажирани с разнасянето на пакетите по домовете на хората. Тук е мястото сърдечно да благодаря на всички от екипите, доброволците, на социалните работници и служителите от Общината, които се включиха в тази благотворителна акция. Нека благодаря и на екипа от Биовет, които подготвяха продуктите и също бяха пряко ангажирани в начинанието. Получавахме благодарности по и-мейла на фирмата, чрез телефонни обаждания в Биовет, дори на моя личен телефон. Всички тези хора наистина благодаряха и бяха признателни за това, което сме направили за тях. Ние сме щастливи, че успяхме да донесем малко радост на тези хора.

Г-н Желязков през годините Биовет винаги е била социално ангажирана към хората тук. Помагали сте, въпреки всичко не сте търсили разгласа за стореното. Защо ?

Винаги сме били социално отговорна фирма. И ще продължаваме така. Това обаче, което винаги сме искали е да няма показност. Смятали сме, че това което правим винаги стига до обществеността на Пещера. Това което се случва в последно време и тази негативна кампания, която се води срещу фирмата, ни кара да променим отношението си и все пак, без да парадираме с това,  да правим така, че нашите икономически и социални дейности, това което прави Биовет за вътрешното си развитие или за общината и хората, чрез журналистите да достига до обществото, за да знаят какво прави най- голямото предприятие и работодател в региона.

Бихте ли споделили как ще продължи своята социална политика Биовет ?

Ние имаме чудесна комуникация с Община Пещера и с г-н Младенов като кмет. С него сме разисквали доста други проекти и много скоро ще разберете, как ще продължим сътрудничеството си и под каква форма ще има нови инициативи в социалната дейност. Тук бих споменал, че подпомогнахме работата на социалната кухня като дарихме хранителни продукти за обезпечаване на нейната работа. Продължаваме напред с нови идеи за социална политика в помощ на хората.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!