26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:59, 9 юли 20201min

Кметът Йордан Младенов откри паметна плоча на Васил Куманов в К. Димитриево

pametna_plocha_

К. Димитриево. Паметна плоча на загиналия преди 75-години санитарен подофицер Васил Ангелов Куманов бе открита днес в Капитан Димитриево. Венец и цветя бяха поднесени от кмета на Община Пещера- Йордан Младенов, Владимир Петров- кмет на пещерското село, запасни офицери и сержанти, Йорданка Димитрова- сестра на героя, родственици и граждани.

 

Церемонията бе инициирана от Дружеството на потомците на участниците във войните от К. Димитриево и Дружеството на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Пещера. Средствата за паметната плоча са осигурени от Община Пещера. За живота и подвига на Куманов слово произнесе о.з. подп. Венелин Христов. 

Васил Куманов е убит едва на 23-годишна възраст на 16. 03. 1945г. в битката край Драва по време на Втората световна война. Погребан е в българското военно гробище край гр. Харкан в Унгария.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!