26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:25, 8 април 20201min

Изписани са още трима болни от Пещера с потвърдена диагноза COVID-19

svetlina

Пазарджик- Пещера. Днес, 8 април, са изписани още трима болни с потвърдена диагноза COVID-19 – две жени и един мъж  от град Пещера. Те са съответно на възраст 61, 72 и 77 години. Пробите и на тримата за наличие на вирус двукратно са отрицателни. Общото им състояние е добро и рентгенологичните  промени са претърпели обратно развитие.

Двама от болните – мъжът и една от жените при постъпването бяха с прояви на дихателна недостатъчност, но тя беше преодоляна без необходимост от апаратна вентилация. При тях се проведе лечение с Хлорохин  фосфат, с широкоспектърни антибиотици и други средства. Те ще бъдат наблюдавани от общопрактикуващ лекар в домашни условия, съобщи началникът на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик д-р Мария Пишмишева .
Благодаря на всички, които ни помогнаха тези хора да се приберат в домовете си. Когато работим заедно, постигаме и по-добри резултати, допълни  д-р Пишмишева.

Към момента остава тежко състоянието на 43 – годишния пациент, който е на апаратна вентилация и е настанен във Второто  реанимационно  отделение на болницата , в което се лекуват  тежко болни с потвърдена диагноза  COVID-19.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!