29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:05, 8 април 20201min

Четири държави ще пускат българи с изтекли документи да се приберат в родината си

pasport

Ирландия, Чехия, Великобритания и Турция писмено са декларирали пред българското външно министерство, че ще пускат българи с изтекли лични документи да се приберат в родината си. Това обяви в сряда вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева с уточнението, че става въпрос за еднократни пътувания от съответните страни към България.

МВнР изпрати писма до редица държави с молбата да дадат възможност на български граждани с лични документи с изтекла валидност да се приберат в родината си в периода между 15 март и 15 октомври.

Засега такова съгласие са декларирали само Ирландия, Чехия, Великобритания и Турция. САЩ пък са информирали София, че преценката дали да пропусне български гражданин с изтекли документи се прави от служителя на агенцията за транспортна сигурност на съответното летище. По този повод Захариева предупреди завръщащите се оттам българи да не разчитат, че ще могат да излетят за България с изтекли документи, а да ги подновят преди пътуването.

Тази ситуация е свързана с обявеното на 13 март извънредно положение в страната заради пандемията от коронавирус. Първият случай на заразен с вируса в България беше потвърден на 8 март. Тук можете да следите актуалните данни за заразените, починалите и излекуваните. Към сряда сутринта в световен мащаб заразени са на 1.4 млн. души, броят на жертвите надвишава 82 000, а излекуваните са повече от 302 000. Данните можете да следите в реално време на тази карта.

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!