29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Здравната каса ще финансира амбулаторното лечение на Covid болни

elektronna recepta

Предстои утре в „Държавен вестник“ да бъде публикуван списък с лекарствата, които ще могат да се предписват на болни от Covid

[dropcap]Г[/dropcap]отови са промените в методиката за амбулаторно лечение на пациенти с Covid, съобщи здравния министър Стойчо Кацаров. На заседание на Надзорния съвет на Здравната каса вчера е одоберено изменение на методиката за заплащане на лекарите в извънболничната и болничната помощ с увеличаване на средствата, а днес то е съгласувано с Българския лекарски съюз и директори на столични ДКЦ-та.

Това ще позволи увеличаване на Covid-зоните, подчерта Кацаров:

Очаквам в много кратки срокове другата седмица тези 39 първоначално регистрирани Covid зони да станат поне 150 в рамките на седмица-две. Така че пациентите с Covid да бъдат обслужвани амбулаторно, лекувани амбулаторно“.

Предстои утре в „Държавен вестник“ да бъде публикуван списък с лекарствата, които ще могат да се предписват на болни от Covid. Решението е на Здравната каса, каза още министър Кацаров:

„Това се случва за първи път в историята на НЗОК. Досега тя финансираше само домашно лечение на хронични заболявания. За пръв път тя ще финансира лечението на остро заболяване каквото е Covid. Лекарствага ще бъдат безплатни, както и всички видове, а отделно от това Министерството на здравеопазването по друга програма ще осигури на всички Covid зони възможност да получат апаратура на стойност до 50 000 лева“.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!