неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
64-годишна пещерка “кътала” 33 740 лева, 6 500 евро, дебитни карти, тефтери с имена
Снимка : pixabay

64-годишна пещерка “кътала” 33 740 лева, 6 500 евро, дебитни карти, тефтери с имена

Досъдебно производство за незаконна лихварска дейност е образувано в РУ – Пещера под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик

На 15 юли на територията на Пещера се проведе мащабна специализирана полицейска операция с участието на сили и средства от структури на ОД МВР – Пазарджик, ОД МВР – Пловдив и ГД „Жандармерия“. По време на нейното провеждане разследващ екип от полицейското управление в Пещера е извършил проверка в имот, намиращ се в пещерския квартал „Пирин“.

В къщата на 64-годишна жена органите на реда са открили сумата от 33 740 лева и 6 500 евро, девет дебитни карти, тетрадки и тефтери с имена на хора и дължими от тях суми.

Всички вещи, предмети и пари са иззети. Разследването е продължило под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Станало ясно, че жената е предоставяла парични суми на жители от квартала под формата на заем срещу лихва. В залог били вземани банковите карти на „клиентите“, където са им превеждани социалните помощи за отглеждане на деца.

Установени са три лица, които са се възползвали от услугите на лихварката, като и тримата са разпитани пред съдия от Окръжен съд – Пазарджик. Води се досъдебно производство за престъпление по чл. 252, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

 

Източник : /http://videlinabg.com