20 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пазарджиклия е министърът на вътрешните работи

atanas ilkov

Пазарджик. Пазарджиклия замени досегашния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Досегашният главен секретар сяда в креслото на шефа си във втория служебен кабинет на Димитър Главчев. До рокадата се стигна след като президента Радев отхвърли предложението Стоянов да остане на поста си. Изборите за нов парламент ще бъдат на 27 октомври.

Атанас Илков е роден на 20 декември 1964 година в Пазарджик.

Завършил е висшето си образование в Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград и е магистър по право. Специализирал е в Международните академии по правоприлагане в Будапеща и Розуел, Ню Мексико.

Постъпва в системата на МВР през 1987 г. Кариерата му преминава през РДВР-Пазарджик в Криминална полиция, началник сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване на свобода“, началник на сектор в ДНСП, началник на отдел “Криминална полиция” към ГДКП.

През месец юли 2016 г. е назначен като началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Пловдив, година по-късно оглавява ОДМВР-Пловдив. От юли 2019 г. оглавява ОДМВР-Кърджали, а от 2020 г. ЦСПП-Казанлък. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 2 август 2021 г. е преназначен за зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

От октомври 2022 г. е директор на ГДНП.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!