20 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Два дни Пещера беше сцена на кръстопът

etno fest 2024.

Пещера. Международният етнокултурен фестивал започна с традиционното дефиле по главната улица на града. Български каба гайди огласиха пространството и поведоха участниците от Латвия, България и Унгария. Младежки усмивки, пъстри носии и обещаващо настроение изпълниха пл. „България“.

Снимка : peshteraprim

От сцената на събитието за сезона, присъстващите получиха горещ поздрав от Йордан Младенов- кмет на Община Пещера. До него бяха Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера и Галя Стоянова- секретар на Общинска администрация.

Снимка : peshteraprim

Този фестивал показва за сетен път, че когато културата е водещо начало, хората от цял свят се прегръщат и забавляват заедно, без значение на етнически и религиозни различия. С провеждането на този фестивал, ние още веднъж доказахме, че богатството на нашите народи е в тяхното културно многообразие.“, каза Младенов и откри втората фестивална вечер.

Снимка : peshteraprim

Латвийската Танцова група „Джирнас“ демонстрира своите теоретически и практически познания и показа съвършенство в изпълнението си на класически и съвременни танци, джас, хип хоп и разбира се латвийски традиционни танци.

Снимка : peshteraprim

Ансамбъл „Марица“- Пловдив взриви публиката с виртуозността на своите изпълнения на танци от фолклорни области на страната. Атрактивни, на високо художествено и танцово ниво беше подготвената програма на нашенците.

Снимка : peshteraprim

Танцовият ансамбъл „Балатон“-Унгария, представи изкуството на своя народ със забележителен успех, огнени ритми и характерни мелодии. Красота и артистичност с творческо присъствие, отлично подбрани костюми, допринесоха за заслужените аплодисменти на публиката.

Снимка : peshteraprim

В два поредни дни жителите и гостите на Пещера се насладиха на многообразието от култури, обичаи и традиции на всички състави-участници в осмото издание на фестивала.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!