18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов : Бъдете благословен! На многая лета, Владико!

mitropolit nikolay

Пещера-Пловдив. Пловдивският митрополит Николай празнува рожден ден. На 19 юли владиката навършва 55 години. По този повод кметът на Община Пещера Йордан Младенов изпрати Поздравителен адрес до дядо Николай, в който пише :

Радостен за Българската православна църква е днешният ден, защото отбелязваме рождения ден на нашия Архипастир – Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

Радвам се, че мога да Ви поздравя с прекрасния празник. Аз и моите съграждани сме богати, че имат свой земен застъпник във Ваше лице. Изказвам своята почит, уважение и признателност за мъдростта и последователността, с която ежедневно и смирено водите миряните по правилен път.

Благодарен съм, че във Ваше лице Община Пещера получава правилни наставления и заръки, молитва и благост за осмислен духовен живот. В трудните дни, в които живеем, Пещера има нужда от Вас, за да вървим по общия път към благовестие и спасение. Моля Бог да Ви закриля и пази за да бъдете сред нас!

Поднасям пожелания за здраве и дълголетие! Продължавайте да водите хората с мъдрост и добротворство! Бъдете благословен!

На многая лета, Владико!

Снимка: архив
Източник : peshteraprim
Николай Пловдивски

е начело на пловдивската епархия от 2007-ма година.

Светското му име е Николай Методиев Севастиянов. Завършил е Софийската духовна семинария, а от есента на 1990 г. e студент в Богословския факултет при Софийския университет. На 06.12.1990 г. е постриган  в монашество от Врачанския митрополит Калиник. От 1992 г. йеродякон Николай преминава на служение в Софийска епархия. На 17.05.1993 г. е ръкоположен за йеромонах от Българския патриарх Максим и е назначен за ефимерий при параклиса на Богословския факултет. От есента на 1994г. до 1996г. той е на богословска специализация в Московската духовна академия.

През 2001 г. е хиротонисан в епископски сан с титлата „Знеполски” и е назначен за викарий на Софийския митрополит. На 4 февруари 2007 година Николай Знеполски е избран за Пловдивски митрополит, а е утвърден на тази длъжност от Светия синод на 11 февруари 2007 година с 14 гласа „за“ и две недействителни бюлетини.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!