27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Бъдете преди всичко добри хора!

su_sv_kl_ohridski

Пещера. Представям Ви Виктория Симонова. Тя се дипломира в Гимназията през 2016 г. Семестриално е завършила специалност „Право“ в Пловдивския университет. Стажант е в кантора и в свободното си време обича да чете, спортува и да прекарва пълноценно моментите си с любими неща.

Виктория Симонова

– На колко започнахте да пишете и на каква тематика бяха първите Ви произведения?

– Първите ми стъпки в поезията направих преди около десет години, като стихотворенията, писани тогава, посвещавах на семейството и приятелите си.

– Кои са любимите Ви автори и има ли такива, от чиито творби черпите вдъхновение?

– Имам много любими автори, които никога не биха ми омръзнали и които ме вдъхновяват с посланието и смисъла, съдържащ се в творбите им. Сред тях са Евтим Евтимов, Дамян Дамянов, Радосвета Аврамова, Мира Дойчинова, Владимир Висоцки, Джек Лондон..

– Коя награда Ви е най-ценна?

– Носител съм на много национални награди от конкурси за поезия и проза, бях отличена за първи път тази година и в международен конкурс в Израел, но най-голямо щастие и гордост изпитах от последната номинация на първо място, присъдена ми от община Бургас и фондация „Астика“. Градът на поетите е един от най-любимите ми, който свързвам с прекрасни спомени, а стихотворението, което изпратих, беше посветено на скъп за мен човек и именно заради това тази победа е толкова ценна за мен.

– Защо избрахте да завършите средното си образование в СУ „Св. Климент Охридски”?

– СУ „Св. Климент Охридски” е най-добрият вариант за училище в града.

– Имаше ли учители, които Ви вдъхновяваха, насърчаваха или повлияваха на творчеството Ви?

– Разбира се, има такива учители. Изказвам своите благодарности на г-н Стоянов и г-жа Петкова, които взискателно и задълбочено ни подготвиха за матурите, както и за състезанията, които всяка година се провеждаха между трите средни училища. Благодарение на тяхната помощ и нашето старание първото място винаги е било наше. А относно участието ми в конкурси винаги съм разчитала на тяхното професионално мнение и съвети.

– Ако можехте да дадете един съвет на днешните ученици, какъв би бил той?

– Да бъдат борбени, достойни личности и преди всичко добри хора!

 

Интервюто взе:

Ивет Кузева, XI клас,

СУ „Св. Кл. Охридски“

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!