08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Децата от ВГ „Чучулига“ с достойно участие в Широка Лъка

shiroka luka konkurs

Пещера. Децата от ВГ „Чучулига “ при НЧ „Развитие-1873“  с художествен ръководител Павел Куцев се представиха достойно на Национален фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“ 2024.

В престижния фест те завоюваха 2-а сребърни медала в категория за индивидуално народно пеене на Теодора Иванова и Павел Куцев, поощрителна награда за Диана Карамфилова и грамота за участие на Радослав Якимов.

Конкурсът „Широка лъка пее, свири и танцува“се проведе за шеста година на 1 и 2 юни. Участие в конкурса могат да вземат всички изпълнители във възрастовите групи от деца от детски градини до ученици в 12 клас, в областта на народно-песенното и инструментално изкуство в направленията – народно пеене, народни инструменти – гайда, гъдулка, тамбура и кавал, народни оркестри, камерни инструментални групи, народни хорове, камерни вокални групи, народни танци, групи за автентичен фолклор.

През 2024 година раздел „С песните на…“, бе посветен на народния певец Георги Чилингиров.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!