22 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хайде на Празник на цалапишкия бабек и вино!

kolbas

Цалапица. Най-добрите колбасари и винари ще мерят сили в Цалапица през този уикенд. На 30 март на открита сцена в парка на селото се организира Празник на цалапишкия бабек и вино. Най-известното цалапишко мезе, което се приготвя в началото на зимата по стара рецепта, е вече узряло, достатъчно изсъхнало и е готово за консумация. А каква по-добра комбинация с вкусната мръвка от ароматното местно вино!

Идеята на кулинарния фест е да се съхранят старите български традиции чрез представяне на типичния за района вкус. Ще се проведе състезание за най-добър бабек и за най-добро вино. Ще има и народна музика, песни и танци с участието на индивидуални изпълнители, групи и състави от цялата страна, които ще представят българския фолклор.

Организатори на това вкусно и пивко събитие са читалището и кметството на Цалапица под патронажа на кмета на Община Родопи.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!