29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Две заслужени награди за Ивет Кузева от Пещера

ivet kuzeva nagrada pravo universitet.

Право на участие получиха всички студенти на Юридическия факултет от първи курс на учебната 2023/2024 година.

Сред кандидатите беше и Ивет Кузева от Пещера.

В състезанието участие взеха 49 първокурсници. На всеки кръг от състезанието решавахме нов казус, като напред продължаваха хората с най-малко грешки. Преди последния кръг останахме 8 човека, като аз и едно момиче бяхме избрани за капитани на отборите, защото се бяхме справили най-добре от финалистите.

Снимка : личен архив

Двата отбора трябваше да решим още един последен казус, като победи моят отбор и получих две награди – за това, че се бях представила отлично по време на състезанието и за това, че нашият отбор победи на финалния кръг.

Снимка : peshteraprim
Peshteraprim припомня, че през месец юли 2023г., кметът Йордан Младенов връчи награда за отличен успех при завършване на средно образование на отличничката от СУ „Св. Климент Охридски” Ивет Кузева.

В интервю талантливото момиче призна, че избира да кандидатства право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Разбираемо, девойката е приета по първо желание и е единствената, която се учи по специалността от Пещера.

Състезанието за решаване на казуси по Римско частно право се провежда традиционно от 2018 г. То има за цел да утвърди вече изградения интерес към решаването казуси по римско частно право, с които да се затвърдят и осмислят теоретичните знания на студентите, както и уменията те да се прилагат към различни практически ситуации, коментирани от римските iurisprudentes.

С римската казуистика се отварят вратите към по-нататъшните занятия, на които студентите решават казуси по дисциплините от съвременно право, както и към бъдещата им практика.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!