15 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:34, 12 януари 20241min

Криминална хроника

policeman

Пазарджик. Масирана специализирана полицейска операция се проведе на територията на региона през изминалото денонощие. В нея се включиха служители от структурите от отделите «Криминална полиция» и «Охранителна полиция», районните управления, сектор «Пътна полиция», подпомогнати от екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Полицейските дейности обхванаха повечето населени места в областта, като основно вниманието беше насочена към малките и най-отдалечените.

Извършени са проверки на 30 увеселителни и питейни заведения, на 45 търговски обекти, 17 заложни къщи и още толкова пунктове за изкупуване на метални отпадъци.

Полицаите са проверили още 1080 моторни превозни средства и 1373 човека. За установени нарушения са съставени 66 акта. Регистрирани са общо 24 престъпления, образувани са 7 досъдебни производства по общия ред и 8 бързи производства. По Закона на МВР са задържани 9 човека.

Установени са извършителите на 3 домови кражби, 4 кражби от търговски обекти и 2 кражби на мобилни телефони. Засечени са един тийнейджър, две жени и трима мъже притежаващи наркотични вещества. От тях криминалистите са иззели общо 8 пакетчета с хероин, 52 топчета или пакетчета със синтетичен канабиноид.

Иззети са 7 кубика незаконно добита дървесина. Два са случаите на продажба на дрехи и обувки носещи логото на известни търговски марки.

Иззети са общо 78 артикула от търговци в района на градския пазар в областния град. Подобни активни и масирани полицейски действия за противодействие на битовата престъпност, на притежанието и разпространението на наркотици ще продължат и за напред.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!