28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пълна отличничка получи награда от Кмета на Пещера

ivet kuzeva

Пещера. Кметът Йордан Младенов връчи награда за отличен успех при завършване на средно образование на отличничката от СУ „Св. Климент Охридски” Ивет Кузева, съобщиха от пресцентъра на общината.

Снимка : peshteraprim

Съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на децата и ученици с изявени дарби в община Пещера, приета с Решение на Общински съвет- Пещера през 2022г., ученичката е наградена с еднократно финансова подпомагане в размер на 500 лв. за получен успех- „отличен“ 6,00 на дипломата за завършено средно образование

В непринуден разговор Ивет, Кмета и неговите заместници споделиха радостта от успешния път на развитие. Йордан Младенов изрази становището си, че постиженията на младите хора доказват, че в Пещера образованието е качествено и води до добра реализация. Той пожела успешна старт, кариерно израстване и постигнати мечти.

Снимка : peshteraprim

„В училище всички предмети ми бяха любими, стараех се да възприемам сериозно обучителния процес, полагах старание и упоритост и в крайна сметка постигнах отлични резултати. Така бях намислила. Да се справя със средното си образование.“, каза Ивет след като получи букет с цветя от градоначалника.

Преди да избере какво висше образование ще учи, пещерската девойка подлага на сериозен анализ личностните си качества, в крайна сметка залага на чувството си за справедливост. Избира да кандидатства право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Разбираемо, девойката е приета по първо желание и е единствената, която ще се учи по специалността от Пещера.

„На 2 октомври започва новата учебна година. Очакват ме нови преподаватели, приятели, съмишленици. Аз знам, че по пътя ме очакват нови и непознати предизвикателства но мисля, че съм способна да се справя. Желанието ми е да успея.

Ивет казва, че е готова да се докосне до материята, да научи много нови неща и след 5 години да се върне в Пещера, готова да даде своя принос като личност. Надеждите са за добро студенстване, качествени преподаватели, реализация и успех. Очаквам да имам строги и сериозни преподаватели от различна възраст. Да науча  това, което те знаят.

Бъдещата юристка очаква смело след 5 години да завари Пещера още по красив, модерен и европейски град, пълен с образовани младежи, готови да работят за доброто на своя родно място. На всички студенти пожела да бъдат все така креативни и успешни, да са здрави и смели в своите решения и да просперират.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!