28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов се срещна с медиите, оповести плановете си за работа през 2024г.

mladenov sreshta medii koleda 2023

Пещера. Промени в образователната инфраструктура, обновяване на кв. „Изгрев“, нови пътни настилки на улици, изцяло нова спортна зала с плувен басейн, младежки център, обновяване на централната градска част – това са само част от нещата, които ще се случат идната година в Пещера.

Планът за работа на цялата администрация и личните си ангажименти оповести днес на пресконференция кметът Йордан Младенов. 

Снимка : peshteraprim

Той обяви, че още през тази година са били подписани проектите за изпълнение на договорите за двете големи училища – „Св. Климент Охридски“ и „Любен Каравелов“, дейностите по обновяването им ще започнат веднага след празниците.

Младежки център, спортна зала и улица на занаятите ще започнат да се правят през 2024 г. на мястото на казармата в Пещера. Очаква се обявяване на обществена поръчка за изпълнител на Младежкия център и в рамките на следващата календарна година той ще стане факт. В него младите хора на Пещера ще могат да се събират, да общуват и обменят идеи, както и да се обучават. В него са предвидени две зали за обучение, интернет – кафе, беседка на открито.

Лед осветление ще осветява града вечер, подготвят се и проектите за двете села – Капитан Димитриево и Радилово. В късните часове светлината ще намалява, а в по-ранните часове вечер и сутрин светлината ще бъде с по-висок интензитет. В първите дни на годината ще започне почистването на канавките на пътя към Свети Константин, ще бъде укрепен пътят в района на две свлачища и ще се извърши доасфалтирането му.

Това бяха проектите, които сме започнали през миналия мандат и ще довършим в настоящия“. – каза Йордан Младенов, като поясни, че още през идната година ще стартира един от най-важните му проекти – създаването на спортна зала. „Правителството отпусна немалък ресурс за общините, за първи път от десет години насам имаше такъв прозрачен и добър подход към общините. Нещо подобно бе направено преди време от правителството на Орешарски. Този път, обаче, всички общини получиха своята подкрепа. В рамките на една година се надявам на нов облик на централната част на града. Сключен е договор с Министерството на регионалното развитие за обновяване на центъра на Пещера. Следващият проект, с когото се гордея е обновяването на кв. „Изгрев“, 22 000 кв.м. настилки – пътни и тротоарни, осветление, детски площадки, улични площадки за спорт, както и саниране на част от блоковете в квартала. Две дълги улици, към квартала – „Хан Пресиян“ и ул.“Петър Горанов“, която пък е връзка към републикански пътища, ще бъдат с подменен водопровод, нови пътни настилки и тротоари.

Снимка : peshteraprim

За мен е удоволствие, че ще реализирам една своя мечта – новата спортна зала, в този бюджет сме заложили 5.5 милиона лева, като това е сума за първия етап, който включва инфраструктурата, със създаването на 200 паркоместа и закрит плувен басейн.“ – каза Йордан Младенов. Довършването на залата ще приключи през 2025 г.

Освен това в ход е и идеен проект, който ще свърже хълма с крепостта Перистера с града, като там ще се направят и творчески работилници и улица на занаятите. Проектът е много скъп в рамките на 30 – 4- млн. лв. Но освенхотели ателиета, там се предвижда да има и хотели. „Музей на обувката“ също е предвиден за създаване по този проект.

Няма да бъде прекратен нито един социален проект – „Топъл обяд“, отстъпка за Млечните детски кухни, други социални услуги – център за възрастни и др. също ще бъдат реализирани в рамките на календарната година. Очаква се и възможността за спечелването на проекта за електробусите между Пазарджик и Пещера. Електробусите ще бъдат със стоянка в Пазарджик.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!