02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Децата от ОУ „Св Патриарх Евтимиий“ направиха дарение на ДО в МБАЛ „проф. Димитър Ранев“

uchenici patriarh evtimii- darenie detsko otdelenie Koleda.

Пещера. Днес децата от ОУ „Св Патриарх Евтимиий“ направиха дарение на Детско отделение в МБАЛ „проф. Димитър Ранев“ ООД – Пещера. Сумата е събрана след провеждането на  благотворителен базар проведен в училището в периода от 15 до 17.12.2023, както и от учениците от 6-ти клас, с класен ръководител Елена Ванчева, които вместо да си разменят подаръци решиха да дарят сумите за каузата на благотворителния базар.

Д-р Стоил Апостолов- управител на лечебното заведение е изпратил Поздравително писмо до Калинка Павлова- директор на учебното заведение в което изказва своята и на колегите си благодарност от  проявения хуманен жест на пещерските деца. “ Ангажираността Ви, както и най-вече тази на учениците Ви показва тяхната съпричастност към най-уязвимите пациенти, лекуващи се в болницата и доказва, че и младото поколение може да се асоциира с теми като хуманност, състрадателност и уважение както към болния, така и към медиците и тяхната работа. Ние, както и цялата българска общественост можем само да се гордеем с подобни актове на висока хуманност, които са особено ценени в днешното съвремие. Използвам случая да поздравя Вас и екипа на Училището, които сте ангажирани с нелеката и изключително отговорна задача да стимулирате таланта и амбициите за развитие на Вашите ученици. Бъдете здрави и все така с отворени за доброто сърца, за да давате и чрез Вашата работа надежда на всички, които имат нужда от помощ и подкрепа в труден момент, какъвто е болестта.“, се казва още в писмото.

 

Дарението е в размер на 1 270 лв. и ще се използва за закупуване на Веноскоп  – уред за търсене на вени, чрез който по-лесно ще се взима кръв и ще се поставят абокати на пациентите на Детско отделение


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!