27 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:24, 9 декември 20231min

Запалиха светлините на елхата в Пещера

elha 2023....

Пещера. Десетки жители, гости на града и малчугани на Пещера се събраха на централния площад „България“, за да присъстват на тържеството по повод запалването на светлините на елхата. Коледното настроение обхвана присъстващите, които въпреки лошото време не пропуснаха да видят как грейва горската гостенка.

Снимка : peshteraprim

Близо два часа на сцената продължи празничната програма. Дядо Коледа, Джуджан, актьори от театър „Арлекин“ и бате Енчо забавляваха най-младите пещерци. Клоунади, фокуси, песни и танци накараха публиката да отвори сърцата си за предстоящите светли празници.

Снимка : peshteraprim

Тематичната програма бе в изпълнение на деца от школата по изкуства към ЦПЛР- ОДК Пещера и ученици от училище „П.Р. Славейков“. Кметът на община Пещера Йордан Младенов заедно със своята съпруга и дъщеря си, председателят на местния парламент Васил Филев, както и целият кметски екип също бяха на площада.

Снимка : peshteraprim

Младенов пожела на всички весели и щастливи коледно – новогодишни празници. Той припомни, че най-големия подарък на града са децата. :“Вие сте добри и послушни, очаквайте така желаните подаръци, имайте красиво и безгрижно детство, здраве и добри родители“.

Снимка : peshteraprim

Всяка вечер по време на празничния месец декември пещерската коледна елха ще е в центъра на площада, сцена за предстояща приказка за децата, в атмосфера на красиви акценти, съчетани с място за снимки и коледен базар.  

Снимка : peshteraprim

Присъстващите ще запомнят вечерните часове на 8 декември, когато Йордан Младенов отброи оставащите секундите за да видим огряната от светлини елха и се насладиха на фойерверк-програмата, подготвена от Община Пещера. Радостното очакване не остана напразно. А най-малките заслужено получиха подаръци, лакомства и внимание от по-големите.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!