27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Гледат делото за изборите за кмет в Панагюрище

panagyurishte obshtina

Панагюрище-Пазарджик. Пазарджишкият административен съд разглежда казуса с изборите за кмет в Панагюрище. Делото е по жалба на Никола Белишки, който загуби изборите с 28 гласа. Заради съмнения за манипулиране на вота, магистратите решиха повторно преброяване  на бюлетините в общо 15 секции.

Най-спорна се оказва секция 25 в панагюрското село Попинци. Чувалът с бюлетините  от тази секция бе отворен в присъствието на вещи лица, представители на въпросната секция и  на  общинската избирателна комисия .  На преброяването присъства жалбоподателят Никола Белишки и спечелилият изборите за кмет Желязко Гагов. При отварянето на чувала се оказа, че в него има друг чувал, с разминаване на подписите върху запечатващите ленти.

„При отварянето на съответните книжа се установи, че има грубо нарушение от секционната комисия 25, което е в пълно противоречие с разпоредбите на ЦИК. Не е оформила съответните книжа, както и съхранението на същите. Другото, което се установи е, че в чувала, в който трябваше да бъдат изборните бюлетини, не са намериха такива, и се установи, че има друг плик – две, който по закон в него трябва да се съхраняват определени протоколи на секционната комисия. От там освен тези протоколи, се констатира наличието на изборни бюлетини, което е в абсолютно нарушение на закона“, обясни адвокатът на Никола Белишки Чавдар Чавдаров.

Едно от подозренията е, че само от тази секция липсват 56 гласа.  Броенето на бюлетините продължава и днес.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!