05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:53, 22 ноември 20231min

Десет отбора ще участват в пилотното издание на състезанието „Пътешествие в миналото“

sahata

Пещера. Десет отбора ще участват в пилотното издание на състезанието „Пътешествие в миналото“, което се организира от „Биовет“ АД. За разлика от конкурса „Пещерските будители“ тук няма да има индивидуално участие, форматът на състезанието е отборен.

Организаторите от „Биовет“ АД нямат ангажимент да формират самите отбори, това се прави от училищата.

Желанието на ръководството на „Биовет“ е да създаде интерес към историята у подрастващите и в същото време да ги поощри с нестандартна награда, която сама по себе си да носи добавена стойност към интелектуалното развитие на учениците. 

Участниците ще бъдат разпределени в десет отбора, като пет от тях са в начален курс на обучение и пет са в прогимназиален. Отборите от началните училища са от „Михаил Каролиди“, „Михаил Куманов“, ОУ „П.Р. Славейков“, ОУ „Патриарх Евтимий“ и СУ“Св. Климент Охридски“. В прогимназиален клас ще се състезават – ОУ „Любен Каравелов“,  ОУ „П.Р. Славейков“, ОУ „Патриарх Евтимий“, СУ“Св. Климент Охридски“ и осмокласниците от ПГХВТ „Атанас Ченгелев“.

Всяко училище само прави подбор на учениците, които са включени в отбора. Всеки отбор ще се състои от трима души. Въпросите от състезанието касаят историята на Пещера и видните личности от различни периоди от развитието на града.

Самото състезание ще се състои в три кръга, като всички отбори ще трябва да отговарят на исторически въпроси, да открият исторически обекти на картата на града, да редят пъзел с изображението на Сахата и да се ориентират в лабиринт. Надпреварата ще се проведе в средата на декември, а отборите вече усилено се подготвят за изпитанието.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!