03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ученик от Гимназията основа „Училище без страх“

uchilishte bez strah logo

Пещера. На 25 септември Андон Георгиев от XII клас на СУ „Св. Кл. Охридски“ представи  проекта „Училище без страх“. Присъстваха г-жа Иванова – председател на Държавната агенция за закрила на детето, представители на агенция „Социално подпомагане“ и на столични училища.

Снимка : Личен архив

Проектът е младежка инициатива, която е насочена срещу проявите на насилие в училищата – както срещу децата, така и срещу учителите. Основната ѝ форма на дейност ще бъдат семинари, водени от психолози доброволци. За разлика от други подобни форми на превенция, в тези семинари ще участват както учители, така и ученици.

Ще има и обучение на учители как да действат при ситуация на насилие.

Засега са набрани психолози доброволци от девет области, които ще могат да покрият територията и на останалите региони.

Съмишленик на Андон е Анна-Мария Лазарова – зам.-младежки делегат на България към ООН. Проектът е напълно подкрепен от д-р Шалапатова – министър на  труда и социалната политика. Засега Андон и Анна-Мария са осигурили спонсорството на две фирми, а за следващата календарна година ще кандидатстват за финансиране от държавния бюджет. Вече е започнал и първият етап от проекта – набиране на желаещи за участие в него.

Снимка : Личен архив

 

 

Андон Георгиев от XII клас на СУ „Св. Кл. Охридски“ е мечта за всяко училище.

 

„Пещераприм“ многократно е писал за неговите успехи – от медалите му като член на Клуба по ракетомоделизъм „Кондор“ през избирането му в Съвета на децата до класирането на негова бизнес идея в първата десетка на най-добрите проекти на стартъп платформата „Тийноватор“.

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!