03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ученик от Гимназията е в Съвета на децата

su_sv_kl_ohridski
Пещера. Андон Георгиев от СУ „Кл. Охридски“ е представител на Пазарджишка област в Съвета на децата.
Андон Георгиев

 

Този съвет е създаден през 2003 г. като консултативен орган към Председателя на Държавната агенция за закрила на детето. В него участват по двама ученици (титуляр и заместник) от всяка област, четири деца от уязвими групи и един представител на децата, получили международна закрила в България. Членовете на Съвета не трябва да са навършили пълнолетие.

Съветът на децата дава предложения пред институциите, свързани с програмите за развитие и закрила на децата в Република България, за подобряване на образованието и здравеопазването им, за популяризиране на правата им.

 

 

Андон Георгиев беше класиран на първо място сред десет кандидати от комисия, сформирана от Областния управител на Пазарджик.

В мотивационното си писмо е записал:

„Аз съм подходящ кандидат, защото мога да допринеса с идеи и тяхната реализация, насочени към повишаването на дигиталната компетентност на децата, борбата със зависимостта от новите технологии и повишаване на интереса към учебните предмети чрез поднасяне на учебното съдържание по забавен и интересен начин. (…) Мога да изразявам свободно мнението си по различни въпроси, мога да работя добре както в малки, така и в големи екипи, не се затруднявам да изслушвам и обсъждам чужда гледна точка и имам добри организаторски умения. За мен ще бъде чест и отговорност да представям децата на област Пазарджик.“

Извън това участие бъдещият единадесетокласник Андон Георгиев има богата визитка.

Той е един от най-активните членове на Ученическия съвет на Гимназията, спомогнал е за реализиране на всички инициативи, които са отразени подробно в Пещераприм. От пет години участва в Ракето-моделен клуб „Кондор“, като е завоювал 5 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала от различни състезания. Последният му успех е отпреди няколко дни, когато печели сребърен и бронзов медал от Европейското състезание в Сърбия.

За тези свои успехи Андон Георгиев две години подред получава Национална ученическа стипендия от МОН.

Това е вторият член на Съвета на децата от СУ „Св. Кл. Охридски“ – Пещера. През 2018 г. предшественик на Андон беше Величко Рангелов.

Изборът на тези двама ученици най-точно показва високата степен и ефективността на ученическото самоуправление в Гимназията.

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!