29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Изложба графика и живопис ще представят Александра и Александър Станишеви

plakat aleksandar stanishev

Пещера. На 27 септември от 17:30 ч. в ХГ „проф. Веселин Стайков“ ще бъде открита изложба графика и живопис на Александра и Александър Станишеви.

Александър Любомиров Станишев е роден на 18 юли 1968 год.в гр.София, семеен с едно дете и живущ в гр.Пещера. С високи умения в техническото чертане, придобити в ТСУ“ Георги К.Златков“- гр.Брацигово, който завършва. Завършва Мултимедийна академия Бавария в гр. Дегендорф ,Германия, с прецедентна за академията диплома и характеристика- като голям талант- мултимедиен дизайнер, като за цялото й съществуване са приети и завършват в нея само 2- ма чужденци. Ръководи 6-членен екип от дизайнери, към същата академия, и телевизия Donau TV, създава продукти, като музикални клипове на рок група и диджей, излъчвани по телевизионните програми MTV и VIVA ,като музикалният клип на DJ Kelap Kelip представен на Love Parade 97 -Berlin е водещ с прецедентна- над 2 милионна публика за ден от фестивала.
Създава логота на общински ,държавни и частни фирми, включително и на така известното Многоезиково училище в гр. Дегегндорф-Бавария- Германия. След повече от 10 -години в България, известни телевизионни компании подражават в свои предавания част от стила му. Завършва с високи постижения право в БСУ. Като студент е награждаван, също прецедент за пълно единодушие на членовете на комисията, с 1-ва награда от конкурс на Висшия адвокатски съвет, за 2016 г. Работи като юрисконсулт в Адвокатска кантора- Радка Кръстева в гр. Пещера.
През 2021 г. започва да рисува графики с молив, креда, въглен и перо с мастило. Впечатлен и вдъ хновен от творчеството на големите средновековни ренесансови майстори Микеланджело и Рафаело, се опитва да вдъхне живот на картините.
Настоящата изложба е съвместна и с любезното участие на дъщеря му Александра Станишева, която представя картини- живопис.
Александра Александрова Станишева е родена на 15 април 2011 г. в гр.Пазарджик, живуща в гр.Пещера. Ученичка в 7- ми клас в ОУ „Петко Р. Славейков“ в гр.Пещера. Пет годишна рисува мини графики. През 2020 г., на 10 г. спечелва 1-ва награда на конкурс за рисунка на тема „Пещерските будители“, на „Биовет“ АД.
През 2021 г. на 11 г. спечелва 2-ра награда на конкурс за рисунка „Крепостта Перистера- минало и настояще“, на фирма „Биовет“ АД . През същата 2021 г. на 11 г. спечелва и 1-ва награда за стихотворение „Крепостта Перистера- минало и настояще“ на фирма“ Биовет“ АД.
Впечатляващо умело съчетава цветовете, като придава жив облик на картините си. Проявява завидни способности по чертане. За картините си използва висококачествени материали, като бои: акрил, темпера, акварел, пастел, четки и др.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!