29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Гимназията прозвуча първият звънец за новата учебна година

gimnazya 15 09 2023....

Пещера. Петнадесети септември е винаги специален, прекрасен ден – независимо дали е за първолак или за абитуриент, за родител или за учител.

Така беше и днес в двора на СУ „Св. Кл. Охридски“ – с цветя и усмивки, с нетърпение за срещата с нови съученици и учители, с желание за изява и нови успехи. Прагът на училището прекрачиха 322 ученици.

В поздравлението си за новата учебна година директорът Павлинка Шопова-Начкова благодари на родителите за правилния избор да запишат децата си в Гимназията. Председателят на Общинския съвет д-р Пенев, който е възпитаник на училището, закле учителите да бъдат все така всеотдайни, а учениците – все така устремени към знанието.

Празничната програма, изнесена от училищната вокална група „Климентини“, създаде незабравимо празнично настроение.

Новата учебна година започва с летящ старт, осигурен от резултатите през миналата. На зрелостните изпити по български и литература училището е на пето място в областта, а резултатите на НВО в VII клас са над средните за страната.

След месец предстои основен ремонт на цялата сграда и изграждане на STEM кабинети, което ще превърне СУ „Св. Кл. Охридски“ в най-модерното в общината.

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!