05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Увеличава се размерът на задължителната здравна вноска

nap

Националната агенция за приходите припомня, че от 01.08.2023 г. се увеличава размерът на задължителната здравна вноска до минимум 31,20 лева.

Новият размер на задължителната здравноосигурителна вноска е особено важен за хората, които я внасят сами. Например трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата или зрелостници, които все още не са започнали работа или образование в редовна форма във висше учебно заведение.

От НАП напомнят, че е увеличен минималният месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, като той вече е 780 лв.

Съгласно Закона за здравното осигуряване, неосигурените на друго основание се осигуряват върху доход не по-малък от половината от минималния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица. Така здравноосигурителната вноска за тях се изчислява в размер на 8% върху месечен осигурителен доход не по-малко от 390 лв. и не повече от 3400 лв. месечно.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!