29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Вежди Рашидов напуска политиката изобщо

narodno sabranie
Вежди Рашидов подава оставка като депутат. Освен това той напуска партия ГЕРБ и политиката изобщо.
Снимка: БГНЕС

Това обяви самият Рашидов в съобщение до медиите.

Бившият председател на Народното събрание подаде в понеделник оставки като председател на Комисията по култура и медии и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Това се случи, след като колегите му от партийната парламентарна група се разграничиха от негова реплика в пленарната зала, уловена от микрофоните на президиума по време на почивка.

„Има и сега закони. К‘во чешем езиците? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че след 15 години […] изнасилвани. Като оня американския режисьор, ‘дето го направиха на маймуна“, се чу да казва Рашидов към зам.-председателките на парламента Никола Минчев (ПП-ДБ) и Росица Кирова (ГЕРБ).

По това време депутатите заседаваха извънредно по приемането на поправка за Закона за защита от домашно насилие (ЗЗДН), която предвижда мерки за защита и за хора в интимна връзка, не само за съпрузи и двойки във фактическо съжителство.

Българският фонд за жените (БФЖ) поиска във вторник оставката на Вежди Рашидов от ГЕРБ като депутат. В сряда сутринта гражданското сдружение БОЕЦ организира протест със същото искане. Оставката му беше поискана и на протеста пред Съдебната палата в София в защита на пострадалите от домашно насилие в понеделник вечерта.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!