07 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Нови летни емоции за пещерци през следващата седмица

fest peshtera

Пещера. Непосредствено след провеждането на Събора /23 и 24 юли /на Свети Константин, следва нова порция културни атракции за пещерци и гостите на града. Два дни ще продължи програмата на VII Международен етнокултурен фестивал Пещера, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

На 25 и 26 юли Пещера ще бъде домакин на фолклорни състави от Босна, Херциговина, Гърция и България.

В двата дни на сцената ще видим най-доброто от тяхната култура, представено от артистите на гастролиращите групи. Организаторите обещават горещи ритми, танци и настроение по време на фестивалните дни.

фестът стана особено популярен след като групи от Румъния, Полша, Турция, Египет и др. от списъка на участниците през годините, с незабравимата си феерия се отличиха танцьорите на Културна асоциация FLOR RIBEIRINHA.

Тази година организаторите залагат на гръцките ни съседи, които в разгара на лятото ще покажат незабравимите стъпки на зейбекико, който се танцува само от мъже и рембетико- чийто баща се счита, че е Маркос Вамвакарис. Той създава едни от най-запомнящите се песни, а гласът му е впечатляващ. Роден е в Ано Сиро на о.Сирос, по времето когато той е бил морската столица на Гърция. Днес неговият дом там е музей.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!