28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Над 1 200 изпълнители в седмото издание на събора в с. Св. Константин

sabor peshtera

Пещера. Над 1 200 изпълнители ще вземат участие в седмото издание на Национален фолклорен събор на народното творчество Св. Константин гр. Пещера, съобщи за Peshteraprim Руса Каврошилова-председател на журито.

Руса Каврошилова

„Любителите но фолклора и българските традиции ще имат възможността да се насладят на майсторски вокални, танцови и инструментални изпълнения от всички фолклорни области на България. Ще бъдат представени обреди и обичаи, като “Добруджанска сватба” и “Магията на шарената сол”.“, каза Каврошилова и подчерта, че организаторите- Община Пещера са се погрижили за богата концертна програма с участието на Петя Панева, гайдарски състав “Войводите”, Николай Учкунов, орк.“ Провдив“ и Нелина.

Веселина Бабаджанкова
Водещ на събитието и тази година ще бъде гранддамата на родопския хумор Веселина Бабаджанкова, която обича да казва: „Животът е само един, да го изживеем с добро и с усмивка!“. 

Целта на Национален фолклорен събор „Св. Константин“, който ще се проведе на 22.07-23.07.2023 г. в с. „Св. Константин” – 16 км от град Пещера е да популяризира българските традиции и обичаи, представяйки богатството на фолклорното ни изкуство. Съгласно статута на събора, в него могат да вземат участие танцови и певчески групи за автентичен, стилизиран и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!