02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Творческите групи на ЦПЛР- ОДК с отлично представяне на Националния фолклорен конкурс „Рожен”

cplr rozhen 2023...

Пещера-Смолян. Блестящо и вълнуващо представяне записаха формациите от ЦПЛР ОДК- Пещера в първия ден от Национален събор на народното творчество и животновъдство „Рожен 2023“. На втора сцена, майсторите на песенното творчество и хоровода от ВФ „Пещерчета“, ТС „Здравец“ и ВФ „Шарения“ заслужено получиха аплодисментите на публиката.

Нашенските самодейци получиха грамота за участие и отлично представяне в рамките на Фолклорния конкурс „Рожен” както и призови награди, за които ще ви информираме по-късно.

След прекрасното представяне в един от най-големите събори в страната, всички участници се снимаха за спомен пред Пилон Рожен, на който гордо се вее българското знаме.

Пилон Рожен е най-високия в Европейския съюз и е поставен на внушителната надморска височина от 1 430 м. Българско знаме  е с рекордните размери 21 х 320 метра, площ 7 000 кв.м и тегло от близо 1 тон.Така националният флаг на България се развява на най-високия пилон на най-високото място в цял свят. Децата се насладиха на магическо, космическо, невероятно и българско представление на артистите и певците в Звезден Рожен.

Участието на пещерските деца в проявата е доказателство, че традицията е жива а фолклора ще запази България и българщината.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!