30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Международно признание за Елена Баренска и Павел Куцев

hisarya

Пещера- Хисаря. Павел Куцев-художествен ръководител на ВГ „Чучулига“ и ГАФ „Родопчани“, и Елена Баренска – худ. ръководител на Етно-танцова формация към читалище „Развитие“ са получили грамоти за съхранение и развитие на балканските традиционни народни изкуства, след участието си в XI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк-Жива вода 2023“, който се провежда в Хисаря.

Шампионатът е част от Музикалните празници „EURO FOLK“- най-голямата структура за фолклорни фестивали в Европа- партньор на ЮНЕСКО. 

150 колектива и индивидуални изпълнители са взели участие в музикалния форум организиран от Община Хисаря и Euro Folk Academy.

Получените от нашите творци отличия и благодарности от Калоян Николов- президент на EAFF, са за постигнати големите резултати в съхранението и развитието на балканските традиции и народните изкуства.

Техният труд и талант заслужават почит и признание. Пожелавам здраве, бъдещи творчески успехи и благодарности за професионализма.“, пише в писмото на Калоян Николов,  адресирано до кмета Йордан Младенов. В него, той благодари на Общинска администрация за подкрепата и създадената оптимална среда за съхранение и развитие на народното творчество и култура в община Пещера.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!