20 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Криминална хроника

police

Пазарджик- Пещера. През изминалото денонощие на територията на областта се проведе масирана специализирана полицейска операция. Тя е с широк обхват от задачи и е свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност в обслужваната от дирекцията територия.

В нея взеха участие служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в София и Пловдив.

В хода на акцията са проверени 1092 човека, 939 моторни превозни средства, 17 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 16 автоморги и сервизи, 22 заложни къщи и 86 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/.

Регистрирани са 18 престъпления, образувани са 8 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 8 лица.

Съставени са 79 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, както и 13 констативни протокола или актове от представители на други държавни контролни органи.

По време на полицейските действия в цялата област за разкрити извършителите на общо 8 кражби, като от тях 4 са домови, две са от работилници или стопански дворове и една от сградата на учебно заведение в Пазарджик.

Извършителите на посегателствата са във възрастовия диапазон между 14 и 66 години.

Установена е самоличността на двама мъже от велинградските села Биркова и Горна Дъбева, които са нанесли побой в района на бензиностанция на млад мъж от съседното село Рохлева.

При проверки на адреси в септемврийското село Ковачево и на вила край Велинград полицаите са открили общо 11.250 килограма сух нарязан тютюн и 420 къса с цигари, всичките без бандерол. Двама водачи на автомобили са засечени да управляват возилата си под въздействието на наркотици.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!