29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:00, 2 юни 20232min

Откриха пеещия фонтан в Пещера

fontan

Пещера. В 21:20 часа водните струи на фонтана на пл. „България“ се извисиха пред погледите на стотици събрани да присъстват на тържеството хора. Фонтанът ще има дневна, нощна и междинна програма без и със мелодии. Конструкцията ще съчетава едновременно звук и светлина.

Снимка : peshteraprim

След реновирането, компрометираното съоръжение е възстановено до най- малкия детайл. Ремонтно- възстановителните дейности продължили няколко месеца включваха нова изолация на водното корито, подмяна на съоръженията, ново осветление монтирано по съвременен начин и помпа.Използвана е съвременна автоматика.

Снимка : peshteraprim

Цветови комбинации, определени от компютър, допълват красивата водна атракция. Оборотна вода, прецизно пречиствана от филтърни съоръжения се превръща във феерия от танцуващи цветни струи, благодарение на съвременна мощна помпа. Прецизно разположени дюзи, прожектори, воден пръстен и компютърни устройства осигурява възможност за синхронизацията между осветлението и музика.

Снимка : peshteraprim

На събитието присъства Общинското ръководство и Йордан Младенов- кмет на населеното място. Празничната обстановка допълваха известните Мишо и Христо, които изпълниха любими рок песни от сцената. Йордан Младенов подчерта, че новата визия на водното огледало ще придаде цялостен и завършен вид на площадното пространство и ще стане любимо място за пещерци и гости на града.

Снимка : peshteraprim

„Обърнати сме с поглед към бъдещето на Пещера. Ще продължаваме да се стремим градът да придобива още по нов и европейски вид. Вярвам, че тази малка атракция ще е изключително приятна за децата и моите съграждани. Ще си правят снимки тук, ще ги показват на своите приятели в други градове и ще се чувстват горди, че живеят в Пещера.“, каза Младенов.

Снимка : peshteraprim

„Задължени сме да съхраним това, което е направено, и там където е възможно да го надградим. През последните години Общината реализира множество проекти за стотици лева финансирани през еврофондове и национално финансиране. Това което предстои да се направи в Пещера, отново ще докаже, че градът върви в правилна посока.“, допълни Младенов.

Снимка : peshteraprim

От днес, всеки петък, събота и неделя от 21:20 ч., нови звуци ще огласят площада, водните струи ще разхлаждат минувачите спрели да чуят нежния воден ромон, а фонтанът ще ни припомня че кметът Младенов изпълни поредното си дадено пред жителите на града обещание.

Снимка : peshteraprim

 

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!