05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов: Нека Св.Георги да ни закриля и пази! Да ни вдъхва надежда, да ни помага във всяко начинание, да ни дава сили и воля във всяка битка в името и за честта на Пещера и България!

5 05 2023

Пещера. Хиляди пещерци се събраха на централния градски площад на 5 май за да отбележат заедно празника на града си.

Снимка : peshteraprim

Тук, където се срещат магичната Родопа планина и плодородната Тракийска равнина, от хилядолетия съжителстват народности и традиции, които изграждат историческото и културното богатство на нашия град, доказват, че по нашите земи разбирателството и толерантността имат здрави корени.“ – каза кметът на Пещера Йордан Младенов.

Снимка : peshteraprim

Водени от мисълта, че истинската ценност на един град са неговите жители, работихме отговорно и целеустремено във всички сфери на обществения и икономическия живот. Обновихме училища и детски градини, подобрихме инфраструктурата като обновихме много улици, обособихме нови зони за отдих, детски площадки и спортни съоръжения, цялостно благоустроихме жилищни квартали. Приоритет в нашата работа бе социалната дейност и развитието на образованието, културата, спорта и туризма.“ – заяви в тържественото си слово кметът Йордан Младенов.

Снимка : peshteraprim

В петъчната вечер измит от пролетен дъжд, зареден с настроение и усещане за празничност,  градът отбелязва за двадесет и девети път своя празник.

Снимка : peshteraprim

Изминаха 147 години от Априлското въстание! Нека  на този ден си спомним и съхраним за историята подвига на пещерци, радиловци и капитандимитриевци, взели участие в Априлското въстание.  -подчерта Младенов.

Снимка : peshteraprim

В денят на Св.Георги – Победоносец отправям към Вас най-искрени пожелания  за здраве и благоденствие! Обръщам се и към офицерите и сержантите от запаса и резерва: нека Св.Георги да ни закриля и пази! Да ни вдъхва надежда, да ни помага във всяко начинание, да ни дава сили и воля, в името и за честта на Пещера и България! Честит празник!“  – каза кметът.

Снимка : peshteraprim

Гости на Пещера бяха съдията от Конституционния съд Янаки Стоилов, Явор Гечев –министър на земеделието, депутатите Стефан Мирев, Стоян Таслаков и Ивайло Шотев, Трендафил Величков – областен управител на Пазарджишка област, генерал-майор Явор Матеев, който водеше тържествената заря – проверка, Людмил Стайков – почетен гражданин на Пещера, кметът на Брацигово – Надежда Казакова, архирейският наместник Любомир Траянов, свещеници от местните храмове.

Стотици бяха гостите и от съседните градове Брацигово, Ракитово, Велинград и Пазарджик. Жителите на Пещера бяха поздравени от министър Гечев и областния управител Трендафил Величков, който лично благодари на Младенов, д-р Пенев и общинските съветници за навременните решения, просперитета на Пещера, далновидното ръководство на града и успешните резултати, довели до качествена промяна във визията и живота на Пещера и нейните граждани. „Пещера се развива, като модерен град, който отговаря на съвременните изисквания и предизвикателства.“, допълни губернатора.

Снимка : peshteraprim

Преди тържественото слово на Йордан Младенов гостите и  жителите на града се насладиха на дефилето на мажоретките от Велинград, Пазарджик и Пещера.

Снимка : peshteraprim

На сцената представиха своята продукция и формациите от от ЦПЛР при ОДК – Пещера, Николай Учкунов, Вокална група „Петте сезона“ с маестро Стефан Диомов, а след това пред публиката излезе Ивана.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!